Ιστορία

Tο 1960, o Ξενοφών Μοντσενίγοs ιδρύει την εταιρεία με απόφαση να εκμεταλλευτεί την αυξημένη παραγωγή νωπών αλιεύματα στην Κέρκυρα και την γειτονική Αλβανία με σκοπό την διάθεση τους στίς αγορές της λιανικής και του τομέα μαζικής εστίασης στην Κέρκυρα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδος.

Το 1970, καθώς η κατάψυξη γίνεται η πλέον καθιερωμένη μέθοδος συντήρησης τροφίμων,η δεύτερη γενιά της Υιοι Ξ. Μοντσενίγου Α.Ε. προσθέτει στις δραστηριότητες της εταιρίας την εισαγωγή και διανομή κατεψυγμένων αλιευμάτων ενώ ταυτόχρονα εμπλουτίζει την γκάμα των προϊόντων της με κατεψυγμένα κρέατα.

Ως αποτέλεσμα ενός διαρκώς αυξανόμενου κύκλου εργασιών, κερδοφορίας και εμπειρίας, στελεχωμένη πλέον απο μέλη της δεύτερης και τρίτης γενιάς, το 1984 η εταιρεία λειτουργεί σε νέο κτίριο με αυξημένη δυνατότητα αποθήκευσης εκσυγχρονίζοντας ταυτόχρονα τα μεταφορικά της μέσα. Το ίδιο διάστημα, προβαίνει σε δυναμικό άνοιγμα στην αγορά του χονδρεμπορίου σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε εξαγωγές σε γειτονικές χώρες. Επιπλέον ξεκινά βασικές μορφές επεξεργασίας των αλιευμάτων που εμπορεύεται. Χαρακτηριστικό στοιχείο αυτή την περίοδο αποτελεί η επιτυχημένη προσπάθεια ανεύρεσης πηγών αλιευμάτων στον Ατλαντικό και Ινδικό Ωκεανό λόγω εξάντλησης αποθεμάτων στη Μεσόγειο.

Το 2000, η εταιρία κατασκευάζει μία πλήρως εκσυγχρονισμένη μονάδα μεταποίησης εγκεκριμένης από την Ευρωπαϊκή Ένωση με ISO και HACCP στην οποία και στεγάζεται έως τώρα.

Η Υιοί Ξ. Μοντσενίγου Α. Ε. με την τεχνογνωσία, τον τεχνολογικό εξοπλισμό και την εμπειρία των μελών της, συνεχίζει να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις προκλήσεις των διεθνών αγορών του 21 αιώνα διατηρώντας τον οικογενειακό χαρακτήρα της και επιζητώντας συνεχώς την βελτίωση.